28/10/10

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ "ΑΒΑΤΑ" ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ

 Ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας Μηχανολόγων Μηχανικών
(αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό")

 Την Παρασκευή 22/10 κατά την επίθεση  στον Αλέκο Αλαβάνο και σε μέλη της Ελεύθερης Αττικής που περιόδευαν στον Άγιο Παντελεήμονα, τραυματίστηκαν ελαφρά ένα μέλος της Κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό" (κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού) και μία εθελόντρια του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, (σπασμένα δόντια από γροθιά στο πρόσωπο) που στηρίζουν την "Ελεύθερη Αττική". Οι γνωστοί φασίστες που επιτέθηκαν στους υποστηρικτές της "Ελεύθερης Αττικής" φρόντισαν να κοινοποιήσουν την κομματική τους ταυτότητα. Πετώντας (εκτός από πέτρες, αυγά και γιαούρτια) φυλλάδια της "Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα", συνδυασμού του Φύρερ της νεοναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου στα πρόσωπα των ανθρώπων που συνόδευαν τον Αλαβάνο και στον αέρα.



 Η αστυνομία (40 άνδρες των ΜΑΤ και μοτοσυκλετιστές ΔΙΑΣ) τους άφησε να επιτίθενται για 10 λεπτά σε όποιον πατούσε πάνω στην πλατεία που θεωρούν ιδιοκτησία τους. Μετά στάθηκε ανάμεσα σε κάποιους από τους φασίστες και τον κόσμο της "Ελεύθερης Αττικής", αφήνοντας άλλους φασίστες να κινούνται ελεύθερα στον κεντρικό χώρο της πλατείας και να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Παράλληλα, πίσω από τα ΜΑΤ εξακολουθούσαν να εκτοξεύονται αντικείμενα! Οι άνθρωποι της "Ελεύθερης Αττικής" παρέμειναν στην πλατεία για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και μετά συνέχισαν κανονικά την περιοδεία τους ως την πλατεία Αμερικής όπου ακολούθησε συναυλία.

Καιρός να σταματήσει λοιπόν το παραμύθι περί ακομμάτιστων "αγανακτισμένων κατοίκων" που "ουδεμία σχέση έχουν με φασιστικές οργανώσεις".

      Η κατάσταση στον Άγ. Παντελεήμονα είναι  μία πραγματικότητα καθημερινή. Εδώ και ένα χρόνο η Χρυσή Αυγή και τα νεοναζιστικά μέλη της εξαπολύουν επιθέσεις χτυπώντας και Έλληνες εργαζόμενους (γιατρούς που προσφέρουν περίθαλψη σε μετανάστες, τρομοκρατία σε ιερείς που προσφέρουν σισσίτιο σε μετανάστες) στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και όχι μόνο (βλ. Χανιά, Πάτρα τον Δεκέμβρη του 2008 κτλ). Οι επιθέσεις με καδρόνια, μολότοφ από τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν την συναίνεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις ευλογίες ΝΔ και ιδιαίτερα του ακροδεξιού Καρατζαφέρη που συγχαίρουν την αγαστή συνεργασία ακροδεξιών συμμοριτών και Αστυνομίας.
  
Μετά  από το περιστατικό του Αγ. Παντελεήμονα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΑΠΕΙΛΗ. Χρειάζεται να συσπειρωθούν κάθε φοιτητής-τρία και να καταδικάσει  οποιαδήποτε προσπάθεια για τρομοκρατία  των ντόπιων και ξένων εργατών. Σε περιόδους όξυνσης και οικονομικής κρίσης, η Ακροδεξία ψάχνει να βρει ευκαιρία να εκφράσει το ρατσιστικό μίσος ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Όπως είδαμε και στην Πάτρα τον Δεκέμβρη του 2008 (με τους ακροδεξιούς “εξαγριωμένους πολίτες” να εμφανίζονται με λοστούς και μαχαίρια), στα Χανιά με την επίθεση στην καθηγήτρια (που έκανε δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες), στους γιατρούς χωρίς Σύνορα (που προσέφεραν ιατρική περίθαλψη σε μετανάστες) οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν διστάζουν να επιτεθούν σε έλληνες εργαζόμενους ή σε σχολές όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά,την ΑΣΟΕΕ να εισβάλλουν τραμπούκοι της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και να σπάνε μαζικές διαδικασίες (συνελεύσεις, εκλογές) με τη βία.


Είναι απαραίτητο να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ  και μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου (μέσω του φοιτητικού συλλόγου) και στην υπόλοιπη κοινωνία απέναντι στις νεοναζιστικές συμμορίες, τις φασιστικές επιθέσεις.
ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΩΝΙΩΝ  ΜΑΣ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΟΧΙ  ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ  ΦΤΩΧΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου